Thursday, 17 December 2009



~Saat awan menanti sang angin untuk dibawa pergi~

~Titisan hujan datang menemani~

~Menemani malam yang kesunyian

~Sunyi dari cahaya yang segan untuk menyuluh kegelapan~

~Titisan hujan datang menyapa sang awan dengan ramah~

~Tatkala awan menjadi mendung dan suram~

~Titisan hujan semakin ramah mendekati sang awan lalu mesra sebagai sahabat~

~Keakraban yang sukar dimengertikan menyinari pengertian sebuah perhubungan~

~Sang awan semakin suram dalam mencari keistimewaan~

~Titisan hujan semakin mesra menyapa kesunyian~

~tatkala titisan hujan itu gugur satu persatu~

~Sang awan menangisi pemergian itu dalam kesunyian~

~Tiada kata yang mampu diucapkan

~Tiada rasa yang mampu diluahkan~

~Hanya kerinduan menyapa dalam nilai sebuah perhubungan~

~Sang awan kini sendiri lagi dalam mencari ketenangan~

~Menanti sang taufan membawa diri pergi~

~Tanpa menanti setitis manik jernih untuk menemani~

"akan kusemat kenangan abadi agar jauh tinggal kenangan"

by haziqahzaki

FOR YOU


~hidup dengan penuh kebosanan~

~^^p

Saturday, 12 December 2009

sorry for everything~

salam buat sahabat~~~sorry for everything okey
aku xde niat nak kutuk kau
nak sakitkan hati kau pun jauh sekali

kalau bahasa aku kasar tuh
biasa la
macam kau tak kenal aku
selalu kau okey je bro

kepada kau
xnak la touching lame2
aku xsuke neyhh
rase xsedap hati weyhh

aku tarik balik la ape aku cakap sebelum nihh

to catspenderman: sory okeyy...

Sunday, 15 November 2009

Angin malam membelah sepi...mencari ketenangan dalam kesunyian..aku melihat pada awan yang suram..gelap..ibarat cahaya yang segan untuk menyuluh kegelapan...memberi ruang untuk sang awan tidak mampu tersenyum indah...aku leka...melihat diri aku di sana..mencari suatu persoalan yang tak dapat untuk aku rungkai..mencari di mana kelemahan diri..di mana tersembunyi keindahan yang di cari oleh insan di luar sana...

mutiara jernih menitik di pipi...ku seka buat waktu yang seketika..ku terdiam lama...mencari jawapan untuk persoalan yang aku fikirkan..mungkin sang angin telah pergi mencari destinasi baru..sedangkan sang awan ditinggalkan tanpa sebarang pesan...


mungkin hari esok tak pernah hilang dalam kamus kehidupan...putaran detik waktu tidak akan pernah terhenti``....sang awan setia di situ menanti taufan untuk pergi~~

^^ulat delima^^

Saturday, 3 October 2009

~~~~~

kehidupan tanpa kawan???
wow???ape kess???bahagia ke???

bagi aku okeyy sajee...
andai rapat dengan seseoorang tetapi akhirnya disakiti bek tak payah ade kawan...
hmm
aku tak kisah pon ade kawan mcm tue...
aku anggap kau tak wujud...
kalau setakat ingat aku ni perampas kawan kau...
tak payah risau la...
aku lebih rela xde membe yang boleh berkongsi rahsia...
aku masih mencari seorang sahabat...bukan seorang boneka okeyhh....
memang la aku nampak ok beb...
dalam hati aku je yang tau...
xpe....mungkin aku masih diuji dengan kesunyian...

ma....terima kasih sebab sayang ieqa...
ieqa sayang ma jugak..tapi ieqa tak boleh nak tunjuk depan2...
abah...ieqa maybe tak berapa nak tunjuk ieqa sayang abah...
tapi jauh di sudut hati
ma dan abah la sahabat setia ieqa selama ni..
thnxx 4 everything...
ieqa tau ieqa bnyak buat silap...
tapi tak bermakna ieqa x boleh fikir mane baik buruk...
ieqa masih waras...
pesanan ma ng abah sentiasa ada dalam kotak fikiran...
betul kata ma...
tak semua orang suka melihat kita bahagia...
dan tak semua orang juge bersorak tatkala kita berduka...
ieqa da dapat tangkap maksud kata2 ma tu...
mungkin ieqa selama ni banyak fikir pasal orang..
tapi diri sendiri tak terurus...
ieqa da sedar....
kawan memang mudah mempermainkan perasaan..
apatah lagi seorang insan yang langsung tak kita kenal...

sorry buat mereka yang terasa...
aku hanya melahirkan ape yang aku rasa...
kawan yang hanya pandai untuk gembira tak tentu masa...
aku ucapkan terima kasih la...
kau bukan yang aku cari...

salam akhir...
aku malas nak update blog okeyhh...
after spm jumpee lagi...
heeeeee
tq!!!~~~

Friday, 25 September 2009

Tetamu raya ouh raya 2009~~~

Salam lebaran minal aidil wal faizin~~~tak terlambat rasanya aku nak ucapkan kat family dan teman teman yang mengenali…

Raya kali nie aku rasa biase jee..mood raya pon macam x muncul jee…
Erm tapi thnxx kat mereka2 yang sudi datang beraya kat umah yee…




Amirah amran dan anisah…
>raya pertama kau da muncul…
>thanxx weyhhh…
>bukan men sonok ko bersembang ng ma aku enn
>aku dgr gak ade cakp2 pasal aku
>hahaha…xpee…ku diam aja…
>thanx jugak teman aku raya2 kat kl nie enn
Heee
>sory nisa pic ko xde
>maaf zahir batin kawan





To Amirrudin Nazri

>akhirnya kau muncul jugak depan umah aku
>siap masuk lagi umah aku
>heh…selamat beraya la kat umah haziqah yee..
>kesian adik kau sampai tertydo
>mak ayahmu yang berborak ng ma abah aku pon agak sempoi…
>malam tue x sempat nak sembang ng ko lame2…
>tapi xpe ahh..at least ko tak senyap enn ye la lame ta jumpe…haha
>pesanan aku…next raya muncul2kan la diri lagi…
>n kalo dapat matrix sapu je la beb!!!
>all the best arr spm nie…
>doa bersama!!!AMIN
>mak aku kate muke ko mcm hero senandung si dayang!!!
>ku gelakkan kau je lahh weyhh
>hahaha…salam aidilfitri weyhh amerr~~!!


Kak ieta yang ku ingati…
>haish…mati2 aku ingat ko balek kampong lame.
>padahal sehari jee…cehh..
>boring ohh aku raye sorang2…
>raya keempat baru la kau muncul enn kak…ish3…
>dan raya keenam kau muncul lagi..
>thnxx sudi raya dua kali kat umah i..hehehe…
>kali kedua tue baru la aku bagi mkn spesel skett
>hehehee…
Kalo raya pertama lagi hebat ohhh..
>tapi xpe la enn
>pesanan buat kamu…all d best la di UIA…
>kalau ade jodoh aku nak jadik junior kau…
>hee..nnty ziqa dtg ye beraye
>sory weyh pic ko xde
>puas ku cari dlam lappy
adesh~~~
>btw thanxx bagi sumbangan buku2 lama anda
>amat menghargai pemberian tersebut~~~
>all the best sis!!!


SALAM LEBARAN BUAT 5 DEDIKASI>>>
SAYANG KORANG SELAMANYA>>!!!

Wednesday, 23 September 2009

Yang Terakhir~~~ieqa~~


Hidup aku seperti suatu rentak..rentak irama yang tidak mungkin akan berhenti..Jantung ini laju mengeluarkan not not muzika ke seluruh tubuh untuk membiarkan aku terus bernafas…bernafas dalam kesesakan…mencari kepuasan untuk sekeping hati..Namun adakalanya aku leka..leka dengan kepuasan dalam sebuah kepalsuan..kepuasan yang tak mungkin kekal…Kepuasan dalam mencari nilai kasih seorang teman??kasih seorang sahabat??mahupun kasih seorang rakan…

Tak kunafikan diri ini bahagia tatkala tiga nama itu bercantum menjadi satu…melakar sebuah sejarah dalam kehidupanku..Kau hadir tanpa ku pinta..Kau datang jua tanpa kupaksa..

Terima kasih atas huluran salam ikhlas darimu…cukup untuk membuat aku tersenyum puas..untuk waktu yang seketika..Kau hadir sebagai rakan…ku sambut dengan debaran…
Kau curahkan rasa bahagia saatku berduka..Kau jua yang melontarkan irama merdu saatku terluka..

Kucuba untuk memahami situasi..Kucuba untuk menjadi yang terbaik..Kuhulurkan tangan sebagai pelindungmu…hanya dengan satu nama yang terukir sebagai sahabat..Mungkin ku pernah angankan untuk teman tapi mesra..pernah ku bertanya..
Mungkin aku akan terluka???kau tersenyum manis menafikan kebenaran yang mungkin berlaku..


Kisah lalu hanya sejarah…Takdirku bukan buat dirimu…begitu sebaliknya wahai teman..ku ucapkan salam terakhir namun ku tak mampu…hanya dirimu yang punya kesungguhan untuk menghancurkan segalanya…

Membuatkan diri ini sedar betapa bonekanya aku di hatimu..
Terima kasih untuk waktu yang muncul buat seketika yang sudi memberi
Ruang antara RAKAN dan SAHABAT….antara TEMAN dan KEKASIH….
Ku tinggalkan semua dalam sebuah tangisan yang penuh dengan kebisuan…

Hadirmu masih kurasai…akan kusemat kenangan abadi..

Salam buat RAKAN>>>SAHABAT>>>TEMAN>> dan KEKASIH yang kurindui…

SALAM KEJAUHAN~~~~~
salam aidilfitri buat dirimu...
zero2 dah aku bagi okeyhh~~!!



Nurhaziqahmohdzaki

Thursday, 27 August 2009

sejenak bersama~~~

ape akan anda buat bile stress??
~memekak..buat2 diam...huh!!

kalau rindu someone??
diam suda..haha

kalo boring??
~~kacau orang la~~~!!pasti!!hee

org yg selalu anda ingat:
1.mohd zaki
2.norfaizah
(wajib ingat)!!

mereka yg suka anda sakat??
>nadia zulkiflee
>amirah anak amran
>deezex nor azlan


topik yg anda suka bincangkan:
>kawasan sekeliling..(usha pe yg patot)haha
>bakal kekasih..haha
>killer subject!!ohh no!!!


org yg anda ingin jumpe:
>mereka yg namanya mula dengan muhammad..haha(ramai sgguh)
>mereka yg punya nama nur~~(cth:nur haziqah)hee"P
>cats>
>org yg pandai buat lawak
>pandai mengarut
>pandai nyanyi
hahaha~~

anda seorang yg:
tanye la member2 kuhh

ape yg anda impikan tahun 2010?
xde kat skola lagi
haha

subjek kegemaran waktu tusyen:
mesty chemistry and sejarah
sbb: aku je yg tau(heee)


ape anda akan buat jika kawan anda menngis?
buat tatau...kalo pujuk mesty kene sebijikk
tggu la sejukk..haha

siapa insan yg akan anda hargai:
mereka yg hargai aku la!!

jika anda punya waktu lapang,ape program anda??
xde waktu langsung!!sedehh

ape yg anda angankan??
jemput member2 yg aku kenal dtg umahh..
makan2..
haha...mungkin!!!doa weyhh~~~

Sunday, 23 August 2009

ONE MALAYSIA OF SMKBB~~~


kami budak ijau~~!!"p ~one malaysia!!!!!


ziqqa n nicholas~~thnxx to kak pah~~hehe"p


me n timothy law~~"p


ohh..amirah kau sebok...
haha..tp xpe la enn...haha..njoy!!!
to aqramul "aku tak gedik pon"
ko jerk gedak lebeyy!!:p




yeahh...sayang kau sgt doe!!!!
lame ta talk2 ng kuhh..
:(



mereka suka dengar sy bercerita...
to seuk yee"nnty i create story lagihh"hee



huu..sangat munggils~~nik..kamu ahli baru kew??
hah
thnxx sbb join!!!!


yeahh~~~kami model kasut...
sajeee nak show off..
sian amirah..kitorng lanyak harta kau!!hahaha

Friday, 7 August 2009

kenali NHMZ~~~



NUR HAZIQAH MOHD ZAKI seorang yang:~~~~

• Berfikiran abstrak. * Sukakan benda yang realiti dan abstrak. * Bijak dan pintar * Berpewatakan yang mudah berubah. * Mudah menawan orang lain. * Agak pendiam. * Pemalu dan rendah diri. * Jujur dan setia pada segalanya. * Keras hati untuk mencapai matlamat. * Tidak suka dikongkong. * Mudah memberontak apabila dikongkong. * Suka kegiatan yang lasak. * Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif. * Mudah mempamerkan marahnya. * Tidak suka benda yang remeh-temeh. * Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya. * Sangat berani dan suka memberontak. * Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya. * Pemerhatian yang tajam. * Suka hiburan dan sukan. * Suka benda yang bersifat seni. * Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran. * Berkecenderungan pada benda yang tahyul. * Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros. * Belajar untuk mempamerkan emosi*

"bukAN aku reka sendiri okeyh"^harap maklum~~~:p

we have fun together!!!thnxx to you amirah!!!



tepat jam 12.30 jam loceng kedengaran menandakan tamatnya waktu persekolahan~~
situasi:-
haziqah dan nadia~~

"hoi nadia...aku nak chow nehh"kataku...
"weyh..tggu la aku kot...aku ade program anak angkat ng miss yap"kata nadia...(wajah sedih konon)aku tgk mcm tak jew!!!haha...

"hmm..lama ke wei??"kataku
"taklahh...sejam jew..tggulah aku kat teratak"...
hmmm.."ye lahh..aku tggu"...

tepat 1.45~~~aku nampak nadia berlari-lari anak ke arahku...
cis minah ni...aku ingatkan da blahh...naseb bek aku tak cabut lagi(kataku dalam hati)

"oit...bapak lama...ape ko blaja hah?"
"erm addmths la..ape lagi..aku sorang je kot"huhuhu..kata nadia...
"nasib baik ko keluar dah..aku nak cabut sorang2 je tadi"...
"hahahahhahaha"gelak nadia!!!!

LOkasi=PTK

"ehh amirah"..tegur nadia...
"tak sekolah kau ehh?"....
amirah tersenyum manja~~~cehh...haha...

aku...nadia and amirah masok kelas chemistry jam 2.30petang
kelas tamat jam 3.40 petang...

situasi haziqah dan amirah

"erm..kelas habis da ni...ko nak balik ke?"tanyaku kpd amirah
"entahlah ieqa...mcm malas je nak balik rumah"..jawab amirah...
"dah tu nak pergi mane?"tanyaku...
"ikut kau la weyh..aku pon taktau nak g mane"...
"erm nak lepak central market?..macam boring je kot...?"kataku...
"haha...betul2..."..
"jomlah lepak kl sentral"...pelawaku..
"ha...good idea..kau takpe ke balik lambat?"
"xpe kot...bukan aku nak duk sane sampai malam"...selamba je aku jawab...

kami pon berjalan menuju ke putra LRT...
nk g kl sentral...lepak KFC...hahaha...

lokasi=RESTAURANT KFC>>KL SENTRAL...
"weyh kau g order aku g carik tempat"arahku...(haha...malas nak q sebenarnye)
"ye lahh...ko nak makan ape ieqa?"
"ko order TWISTER dah la..aku nak jimat kot.."..haha...
"okeyh2...amik set D tu ahh"...kata amirah..
"suka hati kaulah...aku tunggu sana tau munggil"...balasku...

agak lame lahh aku tggu amirah nihh..

tp bila nmpak dia menuju ke arahku rasa lega lahh...
ingatkan sesat tak jumpe tempat...yelahh org ramai
dah duduk berdua kat sana,,,
ape lagi...
gosipping...cerita perkara2 yang menarik...
yang boleh gelak sakan..

"eee...ieqa...otak kuning lah kau...kata amirah..
"hoi kuning mende...aku tak cakap ape pon...ko yg fikir len..."ish2...
haha...
"heyy amirah...rilex la...macam tak biase plakk...
ish....aku bagi perumpamaan je la weyhh..
pikir x betol je ohh
cehh

"ieqa!!!kau usha ape hah?"...abang yg amik order tue kew?"tanya amirah..
"a.ah...aku usha die...kenapa?...nampak familiar kot mamat tue.,,mcm muke pelakon..tapi aku lupe sape"...kataku
"ek eleh..mamat tue kew???rupa je ade tapi sakit hati lahh.."
"apsal weyh?"tanyaku...
"hari tu aku amik order kat dia...lambat gila..aku tegur la cepat sikit sbb aku nak cepat...bley plakk dia buat dono jewH...geram weyhh"...
"lahhh..ye kew....."...kesiannn...kataku...

situasi seterusnya,,kami sembang2 pasal masalah2 yg melanda diri...
ish...hidup nih...masalah jew...xpe2...bertenang!!!!

situasi seterusnya...
"jom la jalan2 lam kl sentral nehh"...aku malas la nak balek awal"..kataku...
"ok2..jom la aku nak tengok baju jap"...

opsss amirah...
sory bebeh...aku tarik baju kau dari dalam...
hahaha...
semua orang pandang kew???
haha...xpe2,,,nasib baik aku pakai baju sekolah okayhh...
so org tak pelik
ngko je pakai baju luar...
hmmm...

"eee....tak senonoh punye ieqa!!!"
"ehh...aku nak tau je,,,tuh pasal aku seluk doe"hahaha...
"kat tangan je okayhh"....heeeee"p
"eeeee"kata amirah
hahaha...sory weyhh....

jalan dan jalan lagi pegi tgk kasut
konon utk hari graduasi...
tak prepare ape2 lagi...
nak pakai high heels ke???hmmm.....
aku tak biasa la ohh...
ngko xpe la da slalu enn...
hahaha...
malas lah aku nak pikir,,,
pakai la apa yg ade,,
yang pasti nnty aku pakai baju...
nampak perfect and orng x pandang pelik...
betol x???

penat pusing2 kat siti...
kami nak balek umahh la...
kami berpisah...
"(
thnxx mirah lepak same aku....
nnty2 kita pegi tempat len plak

tata~~=p



Monday, 3 August 2009

buat kalian!!~~~~



isnin:~
*pegi skola mcm biase*
*tujuan utk belajar okayh*
*kacau orang*
mangsa aku"
*fadhlina afifah*
*siti rizwana*
*nurul nadia*
haha....kesian korang...tapi thnxx sbb layan perangai aku

hmm...
hidup nih susah aku nak jangka!!!
tapi aku sedar...
kehidupan semakin hari semakin menyeronokkan

so kepada sahabat aku iqq:_
hayatilah kehidupan~~

kepada deezex:
kekecewaan lalu akan jadi kenangan yg terindah!!!
(trust me!!)

to catspenderman_
thanxx atas keprihatinan kamu selama hmpir 2 tahun.
forget about the past yah~~!!
"p

to yusof firdaus:_
hahaha...kamu yg terbekk!!!

to my brader ajib...scandal paling best tyme raye!!!!!
heyy brader~~~waiting for me hari raya nnty
rindu kamu juge okayh~~~
kita kasi gempak umah mak wann yahh~~~

kat kezenkuh
heyy ziqa da x sabar nk jumpe korang
nak tgk sape lah yg da hensem
sape yg dah cun
hahaha
gilaksbabeng!!!

kat anak2 sedarakuh
aunty ziq suka layan korang...
haha...
okies
:P



kat membe2 blog:
thnxx sebb sudi jengah sini...
"p

Sunday, 2 August 2009

setengah hari bersama NADIA...

tepat jam 8.30 pagi~~aku keluar pegi tusyen~~
kelas start dalam pukul 9..

nadia text aku..

"weyh ziqa pegi tusyen same!"..
aku reply..."aku da smpai kut..ish"
alo :("nad jwab balek
ta smpy hati aku..xde membe same..ha3
"ye la..aku tggu neh..make it fast!~"heee:p

tyme tggu tuh boring sgt:~
aku pon~
* usha org leww...dekat ng POPULAR tue..
* POPULAR tutup aku tggu luar lah..hmm..
*lambat lah nadia..aku da lapa...
*hee...xpe..aku pakse ko teman aku nnty...




9.30 nadia sampai...


ape lagi...punye lame aku tggu kau!!!tp xpe sib bek smpai.."p
"jom g cm..lapo kot.....
okeyh2"jawb nadia:p
hmm smpai sane blurr suda nak mkn kat mane...
at last kitorg masuk OLD TOWN WHITE COFFEE..hmm:p

order ape???
ha mkan neh je:`


minum plak:=


#sambil makn2 tuh sembang pasal~~~
^bila la nak SPM neh???(heyy trial pon belom...haha)
^nak smbung blaja kat mane???hmmm~~~
^pasal dunia skolah...
^pasal dunia siber...


she's cute rite???heee


hmm..nikmat ohh...haha,,,thnxx nadie

kami mau njoy lagi~~~so...






jam 1o.15 kami pon blahh..
ape lagi..g tusyen...
haha

dalam kelas plak...dapt tmpat blakang skali
sbb lmbat...
hah...sory la nadia...
kompem x fokus cgt...


aku tgkap pix ko!!haha


...
and sebelah aku plakx


miss shaffy yah...
she said"ish korang nehh...tyme belaja tgkap2 gmba plakk"haish...
aku cnyum n...(eh smpat gak ko pose)...heee"p

kelas fizik tamat..
bio class plakk...
hmmm:-


#ohh kau mungil~~~haha



^my turn plak...ish!!

mr F masuk...
belaja okyh~~~


heeee...

jam 1.10...yes..kelas abes...
okayh nad...
aku balek ng abah aku lahh
jumpe esokk
heee
tc yahhh..."p

tata nadia~~~"p..



heeee...mhhhh~~~

Saturday, 1 August 2009

finding new MSC

you call me what???nenek???haha....

NENEK???ish...mcm dah tua sangat la...
rasa x adil lak ade org panggil ziqa macam tu enn...tapi x pew la...nenek memg manyak cakap kot...

hmmm...so kalo da u pggil i "nenek" adil la enn
'ATOK'..heee:p
nasib baik lah i x panggil moyang lagi
nnty terus ade org tu ckap
"sumpah i muda lagi kot"...haha...
memang la muda okayhh...
tapi sape lagi muda???

yang pasti haziqah lagi muda okayh...
hahaha....
btw thnxx okayh sbb atok tue nak
jgak dgr ziqa mengarut...ish2...
lebey 2 jam kot

haha
thnxx la..
kompem lepas nih aku nek pgkat ade gelaran spesel
lagik
tggu je la ehh
huuuu.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Friday, 31 July 2009

hari yg ku rasa xsempurna...

hari nih jumaat...
aku rase mcm ade yg tak kene je
hmmm...
aku mmg xbnyak ckp pon hari ni sbb
minah neh tibe2 plak x nak cakp ng aku

heyy...apelah salah aku
sampai kau tarik muke???
hmm...
bialah...yg aku pasti aku mmg xde ckap ape2 pon
ko je tibe2 buat muka saket aty
so ape aku mmpu buat...

aku harap xde ape yg
buat aku saket hati lagi...
yg lepas tuh biar lah
aku pasti nnty ko jugak tego aku dulu

huh~~~~
hari yg tak sempurna,,,
:9

NHMZ

Saturday, 25 July 2009

saat saat yg aku suka!!!~:!

ohh..tidak..tidakk..tidakk..aku semakin serabut...
ape yang aku buat aku akan ingat pasal dia...hah???siapa tuh???erm biarlah aku je yg tau..aku bgtau nnty x secret sudah..mane la tau org yang aku selalu ingat tuh korang yg selalu jengah kat teratak blog aku ni kehh...tol x faz???hahahaha...shhh...sejak bile aku suke kat dia nih???padahal aku gak yg buat taktau dulu...hahaha...bengong betol...amirah...thnxx la sebb kau jugak yg menjadi pendengar cerita fantasi aku nehh..aku tau ko tgh bahagia..so aku pon selit la jugak kisah bahagia aku neh kat kau sket2...tapi macam xdew yg berminat je nak dengar..so aku citew kat diri aku sendiri la...hahahaha...mengarut...

aku bab mengarut memang handal kot...sape yang larat nak layan tuh aku memg respect la..kalo boley upah aku upah la kot...tapi na wat cmner enn...xde sape yg mmpu bertahan nk dgr aku mengarut..paling koman pon 2 jam jew
adehhh...kesian lahh..hahaha...kerjasama anda amat dihargai...aku memg pendiam mula2..tp bila da ade yg masuk jarum tuh aku rase tercabar plak...so sape2 yg da pernah kene bahan dengan aku tahap gaban aku mintak maaf la secara terbuka kat blog nehh...hahaha...adik2 yg follow tour kat langkawi tuhh akak mohon maaf la yerh...mulut nehh memg agak laser tapi korang gelak jugak tahap cipan jer aku tgk...
dan aksi spontan aku time men teka suku kata tuh korang bahan aku...aduhh..akak suka kot...paling best part ikan tercabut ekor...fuhh,,aku respect kau nadia...sebb kau memg pandai teka menatang tuh ikan...aku cuma memunggilkan bibir yg x berapa sexy nih pon ko da dapat tgkap maksud aku..haha..da trademark kan..bagush3...n part yg ekor tuh..aduhh..aku malu sial..terpakse la aku tebalkan muka..buat aksi sporting...tundukkan sket badan n goyang2kan tgn aku ke belakang...siot lahh korang..nak dera aku lebey...haha..tapi best doe...sumpah aku gian game tuh..sebb automatik aku jadik sporting ohh....haha...thnx3...cuma part tercabut ekor tuh aku blurr..aku tatau nak bagi hint ape..sbb aku tgk ade mat saleh tgk kite men game tuh..bapak malu kott..dia bleyy gelakkan aku...omg ,mesty dia nmpak ape aku buat tdi..korang bukan nak cover aku enn...duduk je ramai2 kat atas pasir tuh tapi ta reti na cover aku...huhuauhah.....and part kat dalam bas tuh x payah citer lahh..
korang sume pakat senyap...aku engat tydo..tapi hampeh...abg bas tuh pasang hollowman korang senyap nak mati...mengong je...da abes baru nak memekak...aku x bley tidolahh weyhh...ahhh...travel hari sabtu tuh dengan mate bengkak lah...


tak aku nafikan mulut aku agak bising kat dalam bas tuh...bising sebb gelak kuat2...bising sebb bahan org jugakk..hahaha...sape yg duk area blakang kat dalam bas tuh makasih la join skali...cikgu2 yg sporting kene bahan pon hebat jugak...hahaha....memg best...aku lupe segala masalah yg aku rase terbeban tyme kat kl nehh...tp bila balek sini macm biase la kan....kehidupan la katakan...aku kembali menaruh minat kepada dia...hahaha...shhh!!geng mungil saja tau...

keindahan pantai malam tu buat aku terbuai dengan keasyikan...tak payah cerita la ape yang aku angankan..macm2 kot...aku duk sorang2 jer tyme tuh..tapi ade gak yg masok daun sergah aku dari belakang suh jaga barang...aduhhh..ape nihh dikk...akak baru na layan perasaan ko dah kacau...kat dalam bas ko tak puas lagi ke qal~~~...haish...xpew2....akk paham...hahaha...aku egt nak kol si dia mlm tuh nak sembang2 sempoi smbil menikmati malam yg indah kat tepi pantai...tapi bila difikirkan balek aku rase malas plak nak kacau die...sebb kalo aku kol kew die buat mcm ta paham plak...so aku pon buat tatau la...aku nmpak kau amirah,,,kat ceruk pantai tuhh...cakap penuh sopan jew...ohhh..ko gayut ng bf ehhh...hahahah..aku na kacau tp ta smpai hati plak...seyes aku boring malam tuh....nak cakap ng dia aku segan nak kol...sebb dia nehh nmpak cool jew..nnty aku gak yg termalu sendiri sebb kol die...hmm msty die ckp "eh...apsal kol nih?tibe2 je"..ahhh...dialog tuh aku slalu dgr dari mulut dia...aku blur nak jawab ape..n aku gelak je lahh..da sah2 dia pon gelak and diam lah...aduhh...haziqah dah blurr na bercakap ng dia..dulu macm bertih jagumg...x bley na stop..sampai na panas telinga dia dgr aku bercerita...hahaha...best sembang ng lu sebenarnya...aku dapat korek karakter ko sket2...lame2 dapt la aku result pasal full karakter dia kan...
hahaha...tapi aku malas la...cehhh..malas jew...ntah bilew na rajen pon tatau...

aku suka dia weyh...tapi aku susah nak ckap terng2...sebb aku anggap die membe aku yg sporting tapi bialahh...rahsia langkawi jew yg tau segalanya...tyme aku buat masalah kat sana dia jugak yg aku ingat..hahaha...kantoi...siot tol ziqa...aku tau aku suka senyum sorang2 sekarang...sape yg perasan???lyla jugak...haha..thnxx la..tapi aku bukan gila sebb sengih sorg2 okayh...aku normal...cuma ko je salah anggap cakap aku fall in love lahh...mengarut la macikk...aku mybe je fall in love tp samar2 kot...huahua...ng sape???abg popular tuh???ahh malas la....tyme aku suka abg tuh ramai jew yg share bersame rebutkan mamat tuhh...pastuh blame aku plak....korang yg nak bertenggek skali kan...haha..taste aku memg muke bercahaya...no wonder la korang pon puji2 abg POPULAr tuhh...ish2...saket je telinga aku...sebb korang la aku da malas nak usha abg tu lagi...sbb aku malas na layan karenah korang yg ntah ape2...nak follow aku masuk popular..tapi bila nmpak that guy huh...malukan aku....mengong lahh...hahahahha...tapi ta kesah la kawann...sekadar suka2 ape salahnyew...bukan aku betol2 pon syok gilew ng diew..bnyak bende aku nak pikir lagi...bek aku syok kat feedox...walaupun die nmpak selamber jew tp bilew da bg nasehat kat aku...aku jugak yg terdiam
hahaha...thnxxx la kawan....

hmmm...ini saja utk hari nih...
gtg lahh..aku na pergi tusyen nehh
nnty ade plakk yg bising kan...ahhh..
later aku update lagi kalo aku ade kisah2 yg menarik...
heeee....
sayang korang yg kenal aku dan letakkan diri korang kat tempat aku....
muah3~~~~

NUR HAZIQAH MOHD ZAKI

kehidupan oh kehidupan....
hidup nih terlalu rumit aku nak gambarkan..
bermacam macam perasaan yang aku rasa
kadang2 suka..kadang2 duka..kadang2 tuh aku rasa aku hepi gila
and adew jugak waktunyew aku rase aku sewel...hahahaha...aku normal la tuh maknenye...tapi aku tak nafikan aku rase mcm nak nanges sangat2 tapi aku taktau nak mencari siapa untuk meluahkan segalanya...oh tuhan...ape ni???mane lah kawan2 yang aku percayai selama ni...korang tinggalkan aku macam tuh jew lepas da masuk form 4..ape alasan yang logik???ta same kelas???huh...aku no komen...aku ta kesah lah tuh semua..as long as korang keep in touch ng aku pon cukup la...tapi x...korang buat sombong plak ng aku..so aku pon sombong la..jadik sape yg start game tuh dulu aku pon teruskan la...

malas la aku nak panjangkan cerita...
bukan aku tak hepi..aku hepi...tapi aku rase aku da kurang hepi macm dulu...
aku tau cara aku melawak agak kasar...and sesetengah org jew yg bley terima...
aku je kenal sape tu...sekarang aku x ley da nak jadik macam dulu...sebab???banyak hati yang aku nak kene jaga...terutama kawan2 yang aku rapat skg..rapat x bererti segalanya...aku masih mencari dan mencari siapa diri aku ni yang sebenarnya...so kalau korang ade sensitif sket atau lebih ng aku maafla...aku agak ego nak pergi mintak maaf ke ape...aku pon taktau la..da memg aku macm nih kan...

hmmm....pagi ni memg indah...time aku update blog nih tgh hujan...ermm..memg sejuk dan aku pon tergerak hati nak menulis kat blog ni...aku teringat waktu dulu2 time tgh hepi..tapi bile nak kongsi kat sini..pup!!!memori indah tuh dah hilang la pulak
hahahahhaha....so sorry la weyhh...

tahun nih tahun terakhir aku kat skola...
memg betol la kot org cakap..saat2 terakhir kat skola memg indah...
agaknya itulah yang aku rasa..tapi xde la sangat..
sebb aku malas nak mencari publisiti kat skola tuh..stakat tgk member2 yg suka mencapub pon aku da suke
hahahahahahaha....sape lahh tuhh...aku mmg respect...pergi mane org akan tego kau kot sebb femes tahap gaban...femes sbb pandai tgkap gambar curikk..oh aku pon bley..tapi aku jenis bukan yang aktif kat skola untuk itu semua..rase ta selesa weyh...
dikenali disamping rakan2 terdekat pon da cukup bermakne...
ohhh....sape lah ajar aku jadik macam ni???hehehe....

lupekan la tuh sume...yang penting aku semakin gembira sebab aku da semakin pulih...
pulih dari segala sakit hati yang pernah aku rasa..
hampir setahun aku pendam sendiri..saat aku disakiti tuh memg aku keseorangan...
aku memang pandai berlakon...luar nampak hepi..dalaman tuhan je yang tau...aku cepat marah..tapi aku cuba sembunyikan tuh semua...so ramai org yg ta kenal aku ckp aku nehh superb cool..hahaha...korang ta pernah tgk aku mengamuk lagi...
3 bulan aku ta bercakap karang..memg payah la..sebb aku pernah cuba dulu..
perang dingin kot...hahaha

ok lah...
aku rase lega sket sebb dapat meluahkan something yg membuatkan otak aku serabut buat seketika...

by: zyqa zacky

Saturday, 4 July 2009

to: tetamu blog~~~

hmm....hye korang2 yg dah jengah ke blog ni...
thnxx bg komen kat ms tu sumew..espcially to faz...nnty aku letak la name kau...
aku agak bz nak update blog skg ni...

kalo aku ade idea aku create la story sendiri okayh...
tp bukan pasal life aku
kalo nak story pasal life aku ikut mood la jgakk...
heee...

hmm..sampai sini je la yg aku update buat mase skg...
tatau bile ade mase free..next week da exam julai...
pastu nak g langkawi...

lepas tuh sah aku perah otakk kot...
trial semakin dekat..

sahabat sumew..doakan aku...
aku pon doakan korang
kat member2 5 dedikasi..korang la yg terbekk...
okayh~~~!!!

wutever CSM

erm...aku sengal>>>>ye la...sape gak ajar..kau jugakk enn
takpew la aku terime la ape ko nak cakap

hmmm...
aku ade hidup aku
kau ade hidup kau...

audios
hakikatnye kau memg sombong tahap gaban!!

Monday, 29 June 2009

jom teka teki...part III..special tuk korang yg na bace...haha


Dalam Banyak2 air,air apa yg paling berani?Ha.Ha.Ape bende tu?! Kalau nak tahu, jawapan yg sebenarnye ialah airterjun..sebab dia berani terjun!!!! Ha!!! Ha!!! Ha!!!!!


Banyak- banyak binatang...binatang apa keluar haid...

jwpn: kura-kura..ala tu pun tak tahu...keluar HEAD....tak paham jugak.ala kepala le..


Dlm bnyk2 binatang..... bntg ape yg bertelur dan beranak.....kira 2 alam laniiii..... ha jwp2.... ...siput babilaaaaa.....ye la siput bertelur...babi beranak....


Kalau anda ni semuanya pandaiiii cuba teka, banyak-banyak sungai, sungai apa yang paling berat?

Jawapannya ialah Sungai Besi...Ha...ha...ha...


Kereta dengan motor, mana lebih tua?jawapannya adalah motor,sebab motor pakai tongkat...


Dlm banyak- banyak pokok,pokok apa yg baik hati?

jwpn dia pokok pisang sebab dia keluarkan jantung dia.


Ni dia satu lagi teka teki dari aku..huruf jawi apa yang ada angin...huruf TA dan YA laa... kan jadi TAYAR


kasut apa yang paling keras?Kasut batu..salah maa.. kasut BATA laaaa...muhahaha..lawak ka?


Sebuah bas telah berhenti secara mendadak kerana hampir terlanggarseekor katak.apakah yang akan turun dahulu selepas pemandu itu behenti?jawapannya ialah meter bas tulah


Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh kahwin ...ahhh sape dapat jawab????jawapannya ialah...huruf i ngan u lerrr..hehehehehe.nih antarapasangan bercinta lerrr ..hehehehe


Kalau korang pandai math, 5 orang cina tolak 3 orang india , jadi apa?orang india tu jatuh lah.... keh keh keh!!!



Ada 3 biji limau kendian di bahagi kepada 3 bahagian..lepas tu dibagi pulak pada 3 org..baper seorang dapat ?...kes kes kes kes korang mesti lemah IQ kan ..jawapannya sorang dapat sebiji limau ler..sbb sama gak ko potong atautak...hehehhe mesti dapat sorang sebiji


benda apa kalau naik tak turun dah?jwpn dia umur la.ish...ish...


KENAPA TAYAR BELAKANG KENDERAAN SELALU BOTAK DAHULU DARIPADA TAYAR HADAPAN?

SEBABNYA IALAH DIA SELALU MEMIKIRKAN KENAPA DIA TIDAK DAPAT MEMECUTTAYAR HADAPAN


cuba teka, mouse komputer , jantan ke betina?jawapannye betina ler..pasal dia pakai pad.hehe


Ada sekor gajah dan sekor kancil,berjalan2 dalam hutan.Suatu ketika,mereka terjumpa sebuah titi. Semasa kancil menaiki titi tersebut, titi tersebut runtuh.Kancil telah patah kaki. Gajah pula patah apa.........?Gajah patah apa rasanya ya???? Gajah PATAH BALIK kot!


Dalam banyak banyak lembu,lembu apa yang semua petani carilembu yang hilang lah . kalau tak hilang siapa lah ada masa nak kisah pasal lembu.


Hidupan apa didalam laut paling tua.jawapannya udang sebab dia sudah bongkok dan berjanggut..ha--ha--ha--ha--


Cube teka ye benda apa apabila kita berdiri dia baring, bila kita baring dia berdiri.......?jawapannye tapak kaki la......


Banyak2 ikan, ikan apa yang pemalu...jawapan nyer :ikan sardin.sebab nyer dier duduk dlm tin..


ANDAIKATA ANDA TERJUMPA MAYAT MANUSIA DAN BANGKAI HAIWAN YANG MANA SATU ANDA PERLU TUTUP DAHULU?JAWAB..JAWAB JGN TAK JAWAB..DUA-DUA..SALAHLA.. TAK TAHU..TENTULAH HIDUNG..


APAKAH BENDA YANG KITA POTONG IA TETAP AKAN PANJANG?HA JAWAPANYA MESTILAH KACANG PANJANG KAN. TAKKANLAH DAH POTONG KITA KENA PANGGIL KACANG PENDEK TAK SESUAI TAU. hehe..



okayh..neh soklan khas...abah aku bagi...ha...


  1. kenapa pencuri lari

  2. kenapa gigi ucop sakit???

  3. kenape ubi kayu tumbuh meliar???

isk2...agak2 susa ke na jawab...soklan ade tiga en tp jawapan satu jew!!!!


hmmmm???jwapan: LAMBAT CABUT LAH!!!!haha..




haha....sape bengang>>>komen to haziqah!!!




renungkan dan fikirkan sendiri..ape sebenarnya yg korang nak dalam hidup..cinta???semua tuh buta!!

1. Cinta itu buta tatkala kedua-dua pasangan atau salah seorang dari
mereka tiada penglihatan atau dalam bahasa mudahnya buta.. Jadi sudah pastilah sukar untuk mengambarkan paras fizikal pasangan tersebut.. Namun yang menariknya kadang kala pasangan ini memiliki cinta yang lebih kukuh berbanding manusia normal.

2. Individu yang cantik tetapi pasangan hodoh.. Kalau hodoh paras rupa masih ok tapi hodoh dari segi perangai, sikap dan sebagainya… Malahan ada yang sanggup berkorban untuk pasangan yang terang-terang tidak akan menjadi pasangan yang mampu membimbing mereka.. Jadi mungkin mata individu tersebut telah dibutakan.. Macammana?? Wallahualam

3. Pasangan yang hanya mengharapkan harta semata-mata.. Terdapat beberapa kes di mana gadis yang muda berkahwin dengan lelaki yang telah layak untuk digelar datuk( bukan datuk pangkat) .. Dan ada antara mereka yang memikirkan harta yang dapat melalui perkahwinan tersebut.. Rasanya yang ini semua orang tau.. Mata mereka dibutakan oleh duit dan harta…

4. Situasi ini lagi teruk.. Individu berpasangan dengan pasangan yang berjantina sama??? Kenapa ?? Apakah yang telah menyebabkan mata mereka buta?? Adakah tidak cukup lelaki/wanita di muka bumi ini?? Hanya mereka-mereka yang boleh menjawabnya..


5. Yang terakhir sering kita lupa.. Kita sering lupa untuk menyintaiNya.. Kita sering menyanyangi antara satu sama lain tapi kadangkala kita terlupa menyintai Pencipta kita.. Mungkin kita telah dibutakan dengan cinta-cinta yang lain??


p/s: manusia diberi akal untuk berfikir dengan waras...

teka teki part II...jom share...heeha!!!

TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR !!!...

1) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik.

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
> Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan> kepada saye.


> 7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

8 ) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?>
Answer: Pembohong...

9) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?>
Answer: Kutu rambut

11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

12) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'(special case..kaum lelaki jgn marah!!kenyataan)hahaha

13) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?>
Answer: - Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'> - Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'

14) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?>
Answer: Dua-dua tak kenal korang...hehe>>

15) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?>
Answer: Tukang gali kubur>>

16) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?>
Answer: Tahi hidung>>

17) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?>
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...>>

18) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?>
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile> ape...>>

19) Gajah terbang dengan ape?>
Answer: Dengan susah payah......


2o) kalau korang pandai tahap superb la enn...macam mane na tau ikan tu betina atau jantan????ha jawab2...
Answer: ikan betina duyung lahh jantan plak ikan BAKAR...adeshh..pikir logik suda~!!!haha

Teka teki yg aku masuk kat sini antara yg pernah aku main dan jawab dengan betul...thnxx kat kawan aku dan adik sepupu aku yg bagi soklan yg rase macam na bagi penampar nehh
tapi xpew boley bodo2kan owng seketika,,,hahahaha..njoy!!!

hmm...

!!!!~~~~~
aku na holiday...aku semakin stress...ohh tidakk...17 julai 09...pulau langkkawi???idea yg bagus cikgu...tp masalah la...aku macm boley pegi...tp bile pikir balekk..ahh...byak nyew alasan yang aku kene bagi kat ma aku..abah???hmm..no hal kot...sbb aku manje ng abah...haha..kire on je la kot..tp na wat camner...keputusan bukan kat tangan aku...exam pon da semakin dekat...ma aku bukan lagi asek egtkan,,,,aku rase na pejam mate n pikir perkara yg indah2...pegi pantai ke
tgk benda yg dapat sejukkan hati...ahhhh...langkawi

Saturday, 27 June 2009

jom teka teki hah

Teka-teki: Hitam dan berpeluh.. HA.. Ape2??
Jawapan: semut hitam tengah berjogging.. huhuhu
Teka-teki: Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu yang paling tinggi?
Jawapan: Kuih lepat liat la… sebab kapal terbang sampai langit je, tapi kuih lepat sampai lelangit!
Teka-teki: Banyak2 kotak, kotak apa yang takleh angkat?
Jawapan: Kotak penalti lah.. wawawa!
Teka-teki: Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar???Teka.. teka.. kalo terer!
Jawapan: Selipar mana boleh buat gali tanah, guna cangkul lar… hue hue hue!!
Teka-teki: Bulu bertemu bulu… kulit bertemu kulit… makin tambah rapat makin nikmat rasanyer!Jawablah kalau bijak sangat!
Jawapan: Haah.. mulalah otak kuning, MATA lah jawapan nyer..!
Teka-teki: 3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu?
Jawapan: Koboi naik kuda bawak ayam.
Teka-teki: Scorpion kaler apa?
Jawapan: Kala jengking lah.. senang pun takleh nak jawab!
Teka-teki: Dalam banyak2 kera, kera ape yang pandai menaip???
Jawapan: Kerani
Teka-teki: Ada sorang imam, tengah semahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, BATAL TAK AIR SEMAYANG IMAM TU???
Jawapan: Mana batal sebab anjing tu jilat kaki dia sendiri!
Teka-teki: 4 orang awek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung??
Jawapan: Sebab tak hujan… aduhai! Dahlah malaslah nak tanya lagi… soalan bebudak pun takleh nak jawab!!
Hampeh.
haha....
haha...neh jew la teka teki yg aku kumpul..nak lagi??tggu la.hah

Wednesday, 24 June 2009

hmm~~~pandai sgt ke nak teka???

hmm~~aku ada sebuah kisah nak kongsi neh...jom2...
pada satu hari ni...ada 3 orang pelajar universiti berjalan jalan la kat kota metropolitan ni...dengan niat nak bershopping dan nak cuci mata la enn...3 orang pelajar nih mesti la lelaki...ha...3 orang neh berasal dari negeri yg berbeza...aku namakan la si mamat nih mamat A, mamat B dan mamat C...mamat A ni berasal dari Kelantan..mamat B pulak dari Kedah dan mamat C dari Negeri Sembilan...mereka bertiga ni pun berdialong la antara satu sama lain...
mamat A; oit kawe...mu tgk kolumpo neh...besar sungguh...
mat c: bonau sungguh kato ekau tuh...eden setuju ajo...memang la besau...duit
nak keluau ni pon besau la jugak...mati la eden...sah2 eden jugok yang
keno belanjo ekau beduo...hmmm....
mat B; ish hang nehh..awat loqlaq sangat hah...takpo2..hang toksah risau...che
tuang2 la jugak sikit....aish hang nehh,,,macam x besa plak...
mat A: ntah mu neh...ish..kita membe enn..tokke la kawe na perabih duet mu...
mat c:bonar neh???ha..kalo ekau berduo da ckap bogitu...sonyum lebau la eden.
hahahaha.....dah tu jom le jalan2...heeha!!!
maka mereka pon jalan2 la kat sekitar ibu kota tuh...tengah syok ronda2 la neh...tibe2 mereka bertiga ni ternampak la seorang pak cik yang jalannya tempang sedikit....nak dijadikan cerita...mereka bertiga nehh pon nak tunjuk la rasa prihatin terhadap orang tua...pak cik tu muka dia memg nampak kesian jew...jalan pon tempang...takyah cakap la enn..memg kalo tengok pon nak nanges la...
tibe2 pakcik tuh nak melintas jalan...hah...ape lagi....tiga org mamat nehh pon sibuk la nak tunjuk hero...konon2 nnty dipandang masyarakat la gamaknya...haha...tapi takpe...jom sambung balek citew ni...
ha...bila mereka bertiga ni da dekat dengan pakcik neh...masing2 berebut nak tolong pak cik ni...siap nak tau kisah hidup pak cik neh lagi...ye la...kaki tempang...jalan pulak sorang2 je kat kota raya ni....sape yg tak rasa simpati...
bila da dekat tu dorng neh pon pegang la tangan pak cik tu pimpin nak melintas jalan....tgk kiri..kanan...kiri balik...hmm takde kete nehh...jom kita lintas...mereka pon pimpin la pak cik ni dengan penuh berhati hati...ha...pak cik ni pon rase pelik dan hairan la....mane taknya...selama ni dia jalan sorang2 xde sape pon nak tolong...maka...timbul la rasa na sakat budak 3 orang neh dalam hati pak cik tuh...
ha jom dengar ape dorang cakap...
pc: ehh nak bertiga..terima kasih la tolong pak cikk tadi...baik sungguh kamu semua
mamat2: ehh same2 pak cikk....kami kesian tgk pak cik sorg2...
(pc hanya tersenyum saja)=p
mat A: hoh pok cik..ale2 doh sampai sini...mari le kite sembang2...
matB: ha...betui tu pak cikk...kami neh nak tau jugak kisah hidup pakcikk..
awat jadi lagu ni????
pak cik tu rase pelik dan hairan jugak apesal budak2 nih nak tau kisah hidup dia...ha...
pc: korang sume neh na tanya ape???(sambil garu2 kepala)
mat c:gini pak cikk..kami tgk pakcik ni sorg2 jew...pakcik ni sakit apo...???
Pc: ehhh....
.(mat b menayampuk)
mat b: owh pak cikk...che tau,...pak cik mesti sakit kaki kan...tu pasal la jalan pon tempang....betoi takk...
mat a; ish mu neh....kawe raso pak cek ne okay jew...pakcik sakit kepala lutut je kan....tu pasal la pak cikk jalan tempang...betul takk...
pak cikk tadi tu terpinga pinga dengan soalan budak2 nehh...nak jawab ke????haish...
mat c:::emmm takpe2...bia aku pulak teka...aku rase la enn pakcik neh kemalangan...tu pasal jalan pon tempang...ye takk????
wah2...pakcik tadi lagi la bertambah pening...bnyak tanya betol budak2 nehh...
tanpa memikirkan nak jawab ape..pak cikk tu pon blah la dari situ...
mamat2: ehh pakcik..tggu la...kenape tergesa-gesa ni....soalan kami pon tak jawab lagi...
pc:ish kamu bertiga neh nak ape...aku nak cepat balek umah ni....(macam gelisah)
mat c: yo la,,,kalo nak balik pun..jawab la ha soklan kami neh dulu...
pc: jawab apo???aku ta paham ape korang tnye...
mat b: lorr kami tnye awat pak cik jalan tempang???
pc: ehh bila mase pulak aku jalan tempang....
mat a: skg ni la pak cikk oii...
pc: ish korang nehh....
lame jugakk pak cik tu diam...
lalu berkata...
sebenarnya...pakcik tak tempang pon...haish...sapo suh kamu bertiga nehh tanye pak cikk macm2...
mamat2: dah tu apsal pak cikk jalan tempang ni???
pc: hmm....tadi pakcik makan kat kedai nun ha...amboih...bukan men sodap lagi....pak cikk pon makan la bnyak2...da terlebih mkan tibe2 plakk sakit perut...tp malangnya...ta sempat pak cik nak balek rumah dulu lepas hajat...terlepas plak kat sini...aishh...korang nehh buang maso pak ciikk ajo...da la... pak cikk na balekk nehh....tepi2~~~ish.....timo kasih la tolong pak cik lintas jalan yo...:p
maka budak 3 orang tu pon bukan men geram lagi ng pak cikk tuhh...
hHHAHAHHAHA......
KONKLUSINYA; hah....jangan la nak tunjuk pandai sangat....hahaha...sekian.....
hari nih hari pertama masuk sekolah lepas dua hari cuti sakit.Semua macam biasa..tapi yang pasti hari ni aku banyak tengok orang...(memerhati) la...hmm...petg aku tak masuk kelas addmats pon,,aku pasti kalau masuk mesti tak fokus..so aku pon lepak la sorg2 kat KFC...hah...makan2...aku perhatikan orang yang kat dalam restoran KFC tuh...memang takde keje da..tibe2 aku nampak sorang lelaki neh...nmpak macm umur dalam 30-an..chinese look...mcam org myanmar pon ade jugakk...hmm...nmpak pelik je mamat nih...kejap tgk kiri..kejap tgk kanan...ape yg dia cari???hah~~~aku perhati je...ade la dalam 20 minit dia macam tu...erm..duduk saja tanpa makan dan minum..tiba2 ade la sekeluarga ni da habis makan kat KFC tu...hmm mereka pon chow la..tiba2...mamat tadi terus pegi kat meja yg da ditinggalkan tu...aku ingatkan nak kemas meja ke ape...rupenya amik makanan yg tak habis kat atas meja tu...huish~~~da la meja tu dekat jugak ng tempat aku...haish...memang mcm pelik...lepas tuh mamat tu tgk kiri kanan lagi...aku buat tatau je...tp tau die macam pandang sini...hah~~~~aku rilex jew...pelan2 aku bangun...buat biase...n blah dari situ...hadoi...tapi memg pasti la dia pandang semacam aje...fuhh..syukur dia x ikut aku...da tutup citew ni...hah...shhh!!~~

rakan kutuk2..haha~~~sape xde???sory weyhh...

ahli sedia ada yg xde dalam gambar~~: LAILATUL MAIZURA..JAHARA MUSA...haha...sape lagy...join jew....korg best..

Hmm..aku sakit???betoll~~

isnin: sambung balik cerita hari ahad yang aku sakit tuhh~~da sah2 sakit hari ahad isnin tuh ape lagi ponteng la jawabnyew...peluang tu susah betul na dapat..tyme sakit jew aku ley amik kesempatan...hmm...pagi tu awal jugak aku bangun...tp memang sah aku ta larat bangun...abah pon bagi la keizinan aku ponteng...wahh..terima kasih abah~~~hee~~so....sambung tido la balekk...tup2 da jam 9 pagi...baru la plak terjage..aish...ape lagi....kacau orang la jawabnye....ma aku la enn...hahaha...mengadu la konon..."mak....sakit kepala..."uwaaaa..hmmm ingat dapat simpati tapi ma aku bagi ceramah pulak...ahh sudah la jawabnnye..bek aku diam..lagi mengadu lagi banyak dapat ceramah free...dengan longlai dan kesengalan aku masuk bilik balek....ish...maleh nk pk sgt...hahaha...buat ape lagi...bukak lappy..searh on suju video(super junior okayh)..layan la jugak dalam sejam...lpas tuh aku off lappy n pegi tydo...wah..lena sekali...6.30 petang bru bngun...demam pon ok la sikit tp kepala memg sakit tahap ape ntah..aduhh...bukak tv tgk la MANJALARA...hah..memg layan...mlam pulak konon na stdy memang ta sentuh buku langsung....fuhh...tgk plak BIONIK...lepas abez citew nehh ape pulak aku nak buat>>>????tertanya-tnya jugak...at last pegi masok tydo la...ta egt jam bapew...zzzz
maka tamatla cuti sakit aku untuk hari isnin...huh bosan!!!

...
selasa:ha~~~bersamaan 23 jun 2009(semalam la)aku amik cuty lagi...kenapa???malas na bangun n aku memg sakit kepala lagi...tapi cuti hari selasa neh mcm best..sebab aku buat keje ntah ape2 walaupun duduk diam jew kat rumah..
perkara yag aku buat:

1.bangun tido pergi cari mak...."mak sakit kepala nehh" macm biase la enn mcm ta dilayan..
2.aku makan ubat..ma da paksa.
3.ma cakap nak bawak aku g klinik...(oh tidakk) aku kembali sihat..hahaha
4.haha....aku amik teropong ayah aku...aku zoom in...aku zoom out...tp pandai cover la weyhh
ape aku tgk???ha....aku tengok adew sorg mamat neh duduk kat balkoni umah...baca paper....tapi aku teropng kejap jew...nnty dia nmpak enn...haha...aduhhh..."haziqah!!! hmm mcm ade owg pggil name aku...aik..sape lagi..mak aku la...haha...kantoi...ape lagi pegi simpan la teropong tu balek...fuhh...hahaha

5.aku da memg boring..amik buku stdy la..est n english..hah..dalam sejam da la weyh..
6.tydo balek la aish....5.30 ptg bgun...huh...rase segar jew..bek demam da kott...
7.tgk tb plakkk...

ooo.....
malam pon menjelma...hah~~~ape lagi....aku on9..tup2 ngah on9 tu aku tersesat la plak na buat blog..ha...makanya...aku ada la blog skg nehh...haha...buat mase neh memg xdew idea nak kongsi..tp xpew..tggu jew la...aku akan pikir la ape2...hahaha....

lepas selesai create this blog...aku pon off la...mao tydo...tp ta jugak lelap...waktu tuh da jam 3 pagi...ohh...xley jadi nehh...hati aku ta senang...kene stdy...ape lagi...dengan rasa terpaksa dan separuh rela aku bangun memetik suis lampu dan........aku carik buku sejarah...ape lagi...stdy la weyhh...dalam sejam la aku menghafal fakta...alhamdulillah masukk jugak aku stdy...
hmmm....jam 4 ape lagi....zzzz.......


NHMZ..

Tuesday, 23 June 2009

Jom tgk ape aku da buat minggu lepas~~(15-21 jun 2009)

Isnin:- hmm..isnin~~15 jun 2009 memang sangat2 la boring..ala biasa
la enn hari pertama sekolah lepas cuti..memang takde mood langsung..kalo aku cakap aku rajin tuh maknenyew memang aku tipu la enn..haha..tapi aku agak biase pada hari pertama sekolah hari tu
sebabnyew xdew assembly..hmm xdew la dgr ceramah free..mane ta boring kan
aduhh..hujan pulak tu pagi isnin hari tu..tanda hujan rahmat kot..kalau ye alhamdulillah la enn..heeha...rasenyew hari isnin xde la blaja sgt..aku tido dalam kelas jam 12 mcm tu...hah..dah jadi rutin agaknyew..tapi dalam lima minit jew okayh..cukup la..bagi segar balek mate nehh n otak nehh utk terime pelajaran(saje na mimpi)hahahaha....Tepat jew 2.30 petang ape lagi..aku cabutt la balekk umah..tanpa tengok kiri kanan suda..
hah...ta saba na jumpa ma aku la sgt en da na balek awal2 tu..tggu dalam 30 minit tuh baru la ade bas...perh..agak lame la aku tunggu(bukan aku jew)skali la sape2 yg ade kat situ...
hmm...aku sampai umah dalam jam 4 petang...ahh..memg penat..tydo???yeahh..suda pasti la jawapan aku ya!!!!mengantukk sih..tp sebelum tido aku sembang2 la kejap ng ma nehh~~amboi~~~mcm2 la ma na tnyew enn..tp aku angguk2 kan je la kepala alu nehh
hahaha

tepat jam 4.30 camtuh aku da zzzzzzz' sory la ma..iqa da ngntuk sgt
haha..aku bgun plak jam 6.30...hmm.memg ta elok la tydo petg2 nehh..bengap ma aku kate..tapi na wat cmner...ta tydo pon aku bukan superb bijak
haha...

ehh..
mlm pulak...
aku stdy la sket2~~~subjek addmaths..uhh..na nanges bilew pk balekk..tp aku simpan je la weyh..hah..jam 11 malam aku pon tido..memg ta menarik..ahhh


selasa: yah..mcm biase..bgun jam 6.30pagi..lpas mandi n solat sume aku pon chow dari syurga yg aku duduk(rumah la)hah..ape lagi..jumpe membe2..buat gempak la jawabnya..lepak kat tapak sambil memikirkan ape yg akan terjadi utk hari selasa tersebut...
heh....waktu persekolahan mcm biase jew la kott aku rase..tp yg best
waktu tuisyen lahh..aku amik chemistry n biology untuk subjek hari selasa tersebut..haha..rase boring pon adew...tp lyla adew je teman aku...wah bukan men fokus lagi kami berdua...khusyuk tgk ckgu buat explanation secara terperinci...cehh...mcm budak baru masuk kelas jew...
haaha ta kesah la...yg best nyew waktu subjek bio la...memg ta sgka lesson hari tuh dapat sambutan la plakk..mane tak nyew blaja pasal family planning..memg best tgk cikgu yg kene bahan..hah..budak2 skola memg nakal kott..aku pasti yah!!!okayh la
tutup citew pasal tue
yg aku tau balek uma aku citew la kat ma apew yg aku da buat sepanjang hari..kire macm ma aku nehh diari aku lahh
tp tak jugakk...opss!!haha..dah stop~~~

Rabu:owh mcm biase aku pegi tuisyen jugakk hari nehh...amik addmats n sejarah...addmths???ermm...agak faham ape yg mr H ajar...tp aku kene fokus la...memg mengntukk..aduhaii..puas la aku besarkan biji mata neh yg memang da sedia besar enn..haha...aku masok kelas jam 3.50...tp sbelum tuh pegi lepak dulu isi perut kat food court cm.nmpak je tmpat tuh mcm bosan,,tp memg bosan...dah takde pilihan...pergi je la kat sane...dari terpaksa tahan lapar~~~ohhh...aku plak x bawak duit lebih time tuhh...ish...mcm mane na mkan nehh...akhirnya aku amik keputusan beli something yg mengenyangkan kat King's..hah..naseb baik amirah amran n nadia join aku skali...ade jugakk geng sengkek hari tuhh..tp atiqah n mira nasrun memg makan sedap...tp tak kesahh..da name kawan..mesti korng offer jugakk..
hahaha..tp aku xnak...xpew bg korg mkan,,,nnty ta fokus lak dalam kelas...
haha...stop kat sini...jam 3.30 petg kitorng berlari la pegi ke kelas..takot lambat enn..nnty kene perli plakk..mane na sorok muke owhh...hahaha(da biase je)..klas addmts pon stat jam 3.50-5ptg....hmm 5.10 plak kitorng berhijrah ke kelas sejarah~~ha~~~time nehh la memg syok gile...ta ngntukk langsung....aku pon duduk tegak jew kat kerusi...sebb>>>????hah cikgu dv lA yg kelakar tuh byakk buat aksi spontan...every week mesty ade punyew...
hah...ta sggup aku na skip kelas sej~~~
belajar smbil gelak2~~~baru la have fun!!!aku suka tuhh.....



khamis: hmm....dah masuk hari khamis...skola mcm biase la enn...tp memg klaka hari nihh...mane taknyew,,,heroin kelas aku beraksi...atiq## la...hah...aku egt lagi kau nyayi tp aku lupe plakk....aduhh..tp bilew aku egt balekk mesty ko masuk dalam mimpi aku...
aduhaii...hah...dah la...hari khamis aku x pegi tusyen...sbb aku da pegi selase n rabu...so cuty lahhh~~~yeeehaa...lpas skola teros la balek uma okayhh~~~hah~~~...


Jumaat: jumaat...hmm..aku rase best jugak sbb balek awal...n ta blaja langsung...pengawas ramai xdew kat skola...pergi kem..bermaharajalela la kami jawabnya...tp aku duk dalam kelas jew la...mencari ilham dalam mimpi...ish2~~~aku tydo lagy....aish...tibe2 aku terjage...ape lagi...dengan muka memg ala2 pontianak aku bukak buku...aku tenung je dulu buku tu.....ada la dalam 5 minit...owh...baru aku stdy...stdy sejarah la ape lagi...sekadar baca dan baca saje...time rehat pon da tibe...hmmm...aku rehat ng aya n pah....hah...mereka neh bergeraak sendirik jew aku tgk...aku ajak join skali...ape lagi,,berkampung la kami kat kantin...lame la jugak...lpas rehat pegi audi plakk..tolong cikgu buat persediaan untuk debate...hmm...ok la tuh dari duduk dalam kelas enn,,,sgt bosan...lepas ke audi...balik kelas macam biase...blaja agame sajew..itupun sendiri2 jew...jam 12.30tgh hari..ape lagi...chow la balek umahh...
hah...


sabtu: aku terjaga dalam pukul 6 pagi...lepas tuh aku tydo balek dalam kul 7...ohh...sgguh nyaman...sebb???hujan lahh tyme tuhh..sayup2 aku dengar ma aku panggil name aku..."iqa!!iqa!! ta bangun lagi ke???" aku pon bukak la mata~"bangun lah...pegi angkat kek kat member kau!" Ya Allah~~baru la aku teringat...aku order kek kat atiqah..lupe na bgun pagi...aduhh...masalah...jam da pukul 10...aku janji 10.30...memg ta sempat da...ahhh...aku pon dengan cepat la pegi siap2...dengar la jugak ma aku bagi ceramah,,,,haha..sebb kek tuh ma na bg kat member die,,anak die kawinn..aku la yg salah enn
haha...maaf ma~~~ohh aku pon call atiqah~~~"hello..hello...hah tggu aku kat lrt bngsar jam 11.10 a.m"!!okayh chow~~~fuhh aku berlari turun bawah...pakai helmet ape lagi...ayah aku bawak la enn...haha..ku duduk relax saja...lagi 5 minit na smpai da...naseb baek sempat...hah..thnxx la kawan...kalo x memg kene la aku ng ma aku..ayahku bawak la balekk kek tuh..aku pon sambung la pjalanan aku ng atiqah ke tempat tusyen nek lrt...haish....sempat pon...sebelom masok kelas singgah king's kejap..hah tempat fav la tu~~~lepas 15 minit dalam dalam kami pon berlari ke ptk...aku hampir2 kene langgar ng moto...tp bukan salah aku okayhh...
moto tuhh jugakk yg nak jalan kat tempat yg salah...ohhh saba jew la...jam 12 kelas fizik pon mula...hah...aku duk la diam2 enn..na blaja la tu...haha...jam 1.10 kelas pon abes...
aku balek singgah POPULAR kejap...omg....dia adew kat situ~~sape???ha...mr R kat popular tu la...aku memg slalu masuk situ na usha barang sambil usha orang...haha,,pengaruh kawan2 kot..aku pon da terikut sekali...yah,,,dia jaga kaunter tuh...aku plakk memg tgh nak beli barang...ape lagi...amik pen n pensil pegi bayar la..yeeha...akhirnya aku berdepan jugak ng mamat tuh..tp sbb aku na bayar barg la enn..ta mungkin aku nak tegur kott...naseb baik aku sorg...kalo yg len ade..sah aku lari...hahahaha...kuar dari popular aku singgah cc jap..on9 lew...huh...lpas tuh balek umah...haaha...rase bebas kejap!!erm...lpas tuh aku citew la kat ma ape yg aku buat enn dari pagi smpai la aku balekk tusyenn~~ma geleng kepala saje..ha~~~ape2 je kateku...heee...jam 5ptg ma kuar pegi kenduri...abah pon takde...ohh aku sorg saje...ape lagi..buat keje gile~~aku potong rambut sendiri...ahhh...tanpa fikirkan style ape aku na wat...men redah la kirenye nehh..alamakk...macm ok rasenye style yg aku buat...tp abah cakap mcm kene gigit tikus je rambut aku tuh...ohh..sampai aty abah...tp ta kesah la..jnji haziqah suka..yahh~~~yg pasti aku gembira sgt masa hari sabtu!!!!!sgt pasti!!!"p

ahad: aku demam lohh...isk2~~~mule2 aku terjage dari tido aku rase pening2...aku buat tatau je...wahh...bilew tyme petg demm aku memg terokk...pening sgt...kepala aku memg berat...tak boley bangunnn...ish2~~~ape lagi..tydo la...,mlm baru baru bangun...
hahh.....
sekian~~~...